En behandling för att motverka eksem

I dagsläget finns det inget botemedel mot eksem. Som tur är finns det mycket som lindrar symtomen och förebygger. Prata med din hudterapeut och boka in en ansiktsbehandling i Göteborg, Malmö eller Stockholm för att ta väl hand om din hud.

Olika typer av eksem

Eksem i ansiktet är oftast atopisk dermatit, kontakteksem eller mjälleksem. Hur du ska vårda huden varierar lite men det är alltid viktigt med mycket återfuktning.

 

Atopisk dermatit

  • Ärftligt men triggas av miljö och stress
  • Kan försvinna i vuxen ålder
  • Finns många bra produkter som lindrar

Kontakteksem

  • Kan vara allergisk reaktion
  • Kan bero på nötning av hudens skyddsbarriär

Mjälleksem

  • Beror på svamp i huden
  • Försvinner oftast med luft och lite sol

 

Ansiktsbehandling i Göteborg – Skyddande produkter

Du ska inte använda hudvårdsprodukter med mycket aktiva ämnen eller peeling. Många tror att det precis det som behövs, men så är alltså inte fallet. Det finns många bra produkter och ibland får man prova sig fram för att hitta något som passar. Du kan be din hudterapeut om råd efter att du varit på ansiktsbehandling i Göteborg.

Rengöring vid eksem

Oavsett om eksemet blommar eller inte, ska du hålla dig till skonsamma produkter. Använd aldrig peeling för att få bort torra skorpor från eksemet. Tvätta istället med rengöringskräm eller olja när du är hos hudterapeut göteborg. Undvik tvål och parfymerade produkter som kan verka irriterande.

Återfuktning av eksem

Faska med hudkräm

Om ditt eksem är torrt kan du använda oljor, exempelvis jojobaolja. Är eksemet istället fuktigt är

det bättre att använda en lotion. Ämnen som är bra är bland annat aloe vera, karbamid, hyaluronsyra och zink. En skyddande barriärkräm är också viktigt.

Produkter att undvika

Som tidigare nämnt ska du helst inte peela på ett eksem. Undvik tvål, essentiella oljor och parfym. Var även försiktig med smink, välj gärna något som låter huden andas om du vill sminka dig. Så klart måste du också undvika att klia! Lägg hellre något kallt på om det kliar väldigt mycket.

Glöm inte solskyddsfaktor

En av de viktigaste produkterna för huden är solskydd. Detta gäller alla oavsett hudtyp och ålder. Idag finns det många ansiktskrämer med solskyddsfaktor, så du får “2-i-1”.

Att förvänta dig på en ansiktsbehandling i Göteborg

Oavsett vilken hudtyp du har brukar en ansiktsbehandling gå till på ungefär samma sätt. Det som varierar för det mesta produkterna. Till att börja med rengörs ansiktet, eventuell görs även en kemisk eller manuell peeling. Sedan får du njuta av en välgörande mask en stund. Avslutningsvis får du både serum och återfuktande kräm.